نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی چیست؟
از سوی دیگر بر اساس مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس، حدود 352 هزار میلیارد تومان به مصارف عمومی بودجه اضافه شد. به این ترتیب مصارف عمومی بودجه 42 درصد افزایش داده شده است، بر این اساس بخش هزینه ها حدود 300 هزار میلیارد تومان، بخش واگذاری دارائی های سرمایه ای حدود 21 هزار میلیارد تومان رشد کرده است.
گفتنی است، در حوزه درآمدی لایحه بودجه ارائه شده به کمیسیون تلفیق، درآمدها 317 هزار میلیارد تومان بود که این مقدار در مصوبه کمیسیون تلفیق به 455 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
در لایحه بودجه واگذاری داراییهای سرمایهای 252 هزار میلیارد تومان بود که این میزان در کمیسیون تلفیق به میزان 368 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده، واگذاری داراییهای مالی در لایحه دولت 298 هزار میلیارد تومان بوده که در مصوبه تلیق به 370 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در لایحه 841 هزار میلیارد تومان به عنوان منابع بودجه عمومی آمده است، اما در بند و تبصره 2 یک اعتبار 90 هزار میلیارد تومانی آمده که در ردیفهای بودجه نیامده است. علاوه بر این یک 35 هزار میلیارد تومان اوراق تسویه نیز آمده که این 35 هزار میلیارد تومان هم باید به 841 هزار میلیارد تومان اضافه شود و 50 هزار میلیارد تومان از تبصره 4 لایحه بودجه که آقای رئیس جمهور نامه زدهاند، این به این معناست که سرجمع تبصره 4، 90 هزار میلیارد تومان است که در لایحه بوده و در ردیفها محاسبه نشده است.
جمع منابع عمومی دولت 841 هزار میلیارد تومان است که این منابع در مصوبات کمیسیون تلفیق به 1194 هزار میلیارد تومان رسیده، درآمدهای اختصاصی در لایحه 88 هزار میلیارد تومان بوده که در مصوبه تلفیق به 95 هزار میلیارد تومان رسیده است.
منابع بودجه عمومی دولت در لایحه 929 هزار میلیارد تومان بوده که کمیسیون تلفیق آن را به 1289 هزار میلیارد تومان رسانده است. سرجمع بودجه شرکتها و بودجه عمومی دولت 2491 هزار میلیارد تومان بوده که به 2851 هزار میلیارد تومان تبدیل شده است و اقلامی که دو بار در بودجه شرکتها در لایحه عمومی دولت محاسبه شده، کسر میشود و منابع بودجه کل کشور 2435 هزار میلیارد تومان پیشنهادی دولت بوده که در کمیسیون تلفیق این میزان به 2795 هزار میلیارد تومان رسیده است.
نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی که در قانون برنامه ششم توسعه 10 درصد دیده شده، در لایحه بودجه دولت 5.9 درصد بوده که در مصوبه کمیسیون تلفیق به 8.2 درصد بدون افزایش نرخ مالیات افزایش یافته است.
نسبت مالیات به کل منابع بعد از شفافسازی ارقام در لایحه دولت 29.5 درصد بوده که در مصوبه کمیسیون تلفیق 38.6 درصد شده است. نسبت منابع حاصل از نفت 23.7 درصد در لایحه دولت بود که در کمیسیون تلفیق 18 درصد شد. همچنین استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در لایحه دولت 75 هزار میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق به 46 هزار میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد و این در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری است.
در مورد مالیات برای اصناف، این قشر تا سقف 100 میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف شدند. مالیات بر خانههای خالی در لایحه دولت 200 میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق این میزان به 2 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در لایحه دولت 7700 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که این میزان در کمیسیون تلفیق به 19 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این اجاره را نیز دادیم که 2 میلیون نفری که در نوبت تحت پوشش این دو نهاد حمایتی هستند، تحت پوشش قرار بگیرند.
پرداخت یارانه سود تسهیلات در لایحه دولت 7 هزار میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق این میزان به 32 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در کمیسیون تلفیق 3200 میلیارد تومان و همچنین برای فعالیتهای اجتماعی و تقویت بنیه فرهنگی 1300 میلیارد تومان اعتبار در کمیسیون تلفیق اضافه شد.